שיעול יבש: המדריך המלא לטיפול בשיעול יבש

נדמה שאין אחד מאיתנו שלא מכיר את התחושה המעיקה: תחושת יובש בלתי נסבלת בגרון, כזו שקשה להיפטר ממנה גם אם שותים מים. ברוב המקרים ההקלה היחידה תגיע עם שיעול יבש ובלתי נשלט שיוצא מהגרון ועל פני נראה שזה קורה בלי סיבה מיוחדת, אבל בהחלט יש לכך סיבות. אז מהו בעצם שיעול יבש, ממה הוא נגרם ואיך ניתן לטפל בו בצורה טובה ויעילה? הנה כל מה שחשוב לדעת בנושא. 

 

ממה נגרם שיעול יבש?

שיעול יבש נקרא לעיתים גם שיעול לא פרודוקטיבי מפני שהוא לא כולל ריר או ליחה שמופקת מדרכי הנשימה, בניגוד לשיעול רטוב. השיעול היבש הוא בעל צליל עקבי ומובחן שנשמע כמו קול צרוד והוא בדרך כלל מתחיל עם תחושה של גירוי, מעין דגדוג בחלק האחורי של הגרון. 

שיעול יבש הוא לפעמים סימפטום של מחלות ונגיפים שונים ולעיתים גם של אלרגיות, ברונכיטיס והצטננות. הוא עשוי להיגרם כתוצאה מעישון או חשיפה לרכיבים אלרגניים שונים, לרבות קרדית אבק הבית, פרווה של בעלי חיים ואבקנים של פרחים. לעיתים השיעול הוא תופעת לוואי שמגיעה לאחר שימוש בתרופות מסוימות, חשיפה ממושכת לזיהום אוויר, אימוץ יתר של מיתרי הקול, שינויים חדים בטמפרטורה או חוסר שינה וסטרס.

 

אילו נזקים יכול לגרום שיעול יבש?

במקרים הקלים שיעול יבש הוא לא מסוכן, אך כשהוא חוזר על עצמו וכשעצמה שלו היא משמעותית, זה בהחלט עלול להיות מסוכן. שיעול יבש עלול לגרום לתחושת חנק, לכאבים בחזה, לחוסר שינה, לסחרחורות קשות, ובמקרים קיצוניים אפילו לעילפון וצלעות שבורות. בגלל התופעות האלו חשוב שלא להתעלם משיעול יבש, וודאי כזה שחוזר ותוקף בתדירות גבוהה ומומלץ לבחון את מקור הבעיה ולטפל בה.   

 

באילו דרכים טבעיות אפשר לטפל בשיעול יבש?

למעט במקרים שבהם מדובר במקור מובחן וספציפי לשיעול כמו אסתמה או גידול בריאות, אין טיפול ספציפי והדרך הטובה ביותר לפתרון הבעיה היא שימוש באמצעים טבעיים. בשלב הראשון ניתן להיעזר בתרופות לכיוח ללא מרשם רופא שייצרו קצת לחות בגרון ויסלקו את הגירוי היבש. ניתן למצוא גם סוכריות, סירופים או תרסיסים המכילים רכיבים טבעיים כמו מנטול, פרופוליס, קמפור, סמבוק שחור, שמן אקליפטוס ועוד רכיבים נוספים המסייעים בהקלה על השיעול היבש. 

שווה בהחלט לבחון אופציות כאלו כאשר השיעול מופיע, אך משום שמדובר בתופעה חוזרת אצל מרבית האנשים, הטקטיקה החכמה ביותר היא להתמקד דווקא במישור המניעתי. שיעול יבש הוא הרבה פעמים תוצאה של גורם סביבתי חיצוני – עישון, אוויר מזוהם בסביבה שבה אנו חיים, לפעמים גם סטרס וחוסר שינה. אם נצליח להתמקד בשינוי הסביבתי הזה, זה עשוי לסייע במניעת הבעיה של שיעול יבש לטווח הרחוק. 

 

אילו עוד פתרונות יעילים עשויים לסייע במניעה?

הפתרון של מנורת מלח בחדר הוא יעיל, קל ליישום וזול. מדובר למעשה במנורות עשויות מלח שנחצב ממעמקי האדמה, בעצם משכבות בנות מיליוני שנים המכילות ריכוז עשיר במיוחד של מינרלים חיוניים. המנורה עצמה, שנמצאת בלב הגביש, גורמת לחימום המינרלים ומפזרת את ריכוז המלח באוויר. הפעולה הזו מעשירה את האוויר ביונים שליליים (שניתן למצוא בשפע בטבע במקומות נקיים ממזהמים ובעיקר במקומות גבוהים על פני כדור הארץ) שבעצם נלחמים במזהמים שבאוויר ומורידים באופן משמעותי את אחוז החיידקים והנגיפים על הדרך. מנורות המלח מצליחות לסייע באחוזים משמעותיים של בעיות השיעול היבש אצל אנשים והיתרון המשמעותי כאן זה שלא מדובר בטיפול פעיל שמצריך התייחסות מיוחדת, אלא בטיפול כזה שנעשה ״על הדרך״, כאשר הצעד היעיל ביותר הוא פשוט להפעיל את המנורה בשעות הלילה כשאנו ישנים. מנורות המלח יכולה לסייע בהקלה על מגוון בעיות נשימה והן יכולות להיות יעילות במיוחד במקרים של שיעול יבש, במקביל לטיפולים אחרים. 

 

בשורה התחתונה…

שיעול יבש זו תופעה מטרידה ומציקה בלי שום ספק, אך עם האמצעים הנכונים ניתן להתמודד איתה בקלות. מנורות וחדרי המלח זה פתרון נפלא עבור כל מי שסובל מבעיות נשימה מסוגים שונים שעשוי להביא להקלה במקרים של שיעול יבש. אנו מזמינים אתכם להיכנס לאתר Salt Rooms לבחון את האופציות השונות העומדות בפניכם וללמוד עוד על הסגולות הרבות של גבישי המלח. תרגישו טוב!

השאיר לנו פרטי התקשרות לסיוע והמלצה בנוגע לטיפול הרלוונטי עבורכם.

# מאמרים נוספים

נגישות
למידע נוסף